Na hlavný obsah

Vydra v potravinách? Miestnych vystrašil nečakaný návštevník

Zasahovať musela mestská polícia.

Vydra v potravinách? Miestnych vystrašil nečakaný návštevník
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mestskí policajti v Prešove si pripísali ďalší netradičný zásah. V minulosti už riešili prípady splašených koní či medveďa a líšky pri smetiakoch. Tentoraz ich privolali k vydre riečnej v predajni potravín.

Pre majiteľku potravín to bolo stretnutie, na ktoré nezabudne. Stála zoči-voči zvieraťu, ktoré v živote nevidela. „Okolo štvrtej mi tu vošiel zákazník a hovorí mi, že čo tam máte za zviera? Tak som sa pozrela a ona tu ležala na zemi, tak sme pozerali na ňu a až zimomriavky idú po mne,“ uviedla majiteľka potravín.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Vydra sa nepustila do žiadnych potravín. Pravdepodobne hľadala len úkryt. Vydra riečna je vodný živočích. Pravdepodobne sa zatúlala od takmer
300-metrov vzdialenej rieky Torysa.

Miestni obyvatelia pre RTVS povedali, že tu vydru nevideli. Zoológ však potvrdil, že aj keď ju verejnosť nevidela, mohla tu už určitý čas žiť. „Aj ľudia, ktorí skúmajú vydry, niekedy chodia za nimi roky a vidia len stopy či pobytové znaky, ale nemusia ju vidieť. Netuším, čo ju mohlo ťahať bližšie k ľuďom, ale živí sa vodnými živočíchmi,“ povedal zoológ Martin Hromada.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny