Na hlavný obsah

Z Bratislavy sa vo februári bude lietať viac

Podľa prepravcov sa situácia zlepšuje.

Z bratislavského letiska bude lietať počas februára viac pravidelných liniek. V porovnaní s predošlým mesiacom ide o 100 % nárast. Letecké spoločnosti prispôsobujú linky aktuálnej epidemickej situácii. Úrad verejného zdravotníctva zmiernil pravidlá pri vstupe do krajiny.

Začiatkom roka letecké spoločnosti prerušili, respektíve obmedzili niektoré linky z a do Bratislavy. Reagovali tak na rýchle šírenie variantu omikron vo svete. Po mesiaci sa podľa prepravcov situácia zlepšuje a linky pribúdajú.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Konkrétne letecká spoločnosť Ryanair bude prevádzkovať 14 priamych spojení, napríklad do Londýna, Dublinu, alebo na Lanzarote. Rovnako budú fungovať aj štyri spojenia do Cagliari, Catánie, Porta a Valencie s prestupom v Bergame,“ uviedla hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Zuzana Drobová.

Režim uvoľňuje aj spoločnosť Wizz Air. Počas februára bude opäť pravidelne lietať do Kyjeva a Londýna.

Prepravcovia budú aj naďalej posudzovať lety medzi jednotlivými destináciami podľa aktuálnej epidemickej situácie. Kompletný zoznam aktuálnych liniek je zverejnený na internetových stránkach Letiska M. R. Štefánika, či jednotlivých leteckých prepravcov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko