Na hlavný obsah

Zákon o zákaze parkovania na chodníkoch, ktorý prijali omylom, začne platiť 1. marca

Poslanci sa to snažia napraviť.

Poslanci opravujú, čo nepozornosťou sami spôsobili. Začiatkom marca začne na Slovenku platiť zákaz parkovania na chodníkoch. Samosprávy minuloročná zmena zastihla nepripravené. V parlamente sa preto rokuje o odklade zákazu. Kým začne platiť ho už poslanci presadiť nestihnú.

Za zákaz parkovania na chodníkoch hlasoval takmer celý parlament. Za akých okolností k tomu došlo opísal jeden z poslancov.

„Myslím si, že o tom nevedel nikto v pléne, čo vlastne prijímame,“ povedal Ondrej Dostál (SaS).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Ako je možné prijať zákon a nevedieť, čo vlastne prijímate? To by som sa chcel ja opýtať kolegov, lebo ja som dobre vedel, čo prijímam,“ povedal poslanec Martin Borguľa (Sme rodina).

„Nejaký ministerský úradník vypustil v predmetnom paragrafe časť vety,“ uviedol poslanec Peter Cmorej (SaS). „Určite som vedel, čo predkladáme, aj štyria kolegovia, čo zákon predkladali, to vedeli,“ priblížil Radovan Sloboda (SaS).

Na tom, že treba parkovanie na chodníkoch zakázať panuje medzi oslovenými poslancami zhoda, otázne je odkedy. Do druhého čítania prešiel návrh dvojročného odkladu.

Bez ohľadu na snahu o odklad parlament do 1. marca zmeniť zákaz nestihne. Vtedy zákaz parkovania na chodníkoch vstúpi do platnosti. Poslancov sme sa preto pýtali takmer až hamletovskú otázku: Parkovať či neparkovať?

„To, čo hovorí zákon, neparkovať na chodníkoch od prvého marca,“ uviedol poslanec Miloš Svrček (Sme rodina).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko