Na hlavný obsah

Zneškodnili sme riadenú strelu vypálenú z Bieloruska, hlási ukrajinská armáda

Ruskí vojaci zablokovali mestá Cherson a Berďansk.

Zneškodnili sme riadenú strelu vypálenú z Bieloruska, hlási ukrajinská armáda
Ilustračné foto - riadená strela s plochou dráhou letu. Foto: TASR/AP

Ukrajinské sily zneškodnili strelu s plochou dráhou letu, ktorú vypálil ruský strategický bombardér z Bieloruska, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na veliteľa ukrajinskej armády.

Ruskí vojaci zablokovali mestá Cherson a Berďansk v južnej časti Ukrajiny, oznámilo podľa agentúry RIA Novosti ruské ministerstvo obrany.

„Vzdušné sily ozbrojených síl Ukrajiny zostrelili riadenú strelu, vypálenú na ukrajinskú metropolu z bieloruského územia lietadlom Tu-22,“ oznámil veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj. Použitie tejto zbrane označil za ďalší vojnový zločin Ruska a Bieloruska.

Obkľúčenie dvoch miest

Ruská agentúra RIA Novosti, naopak, oznámila obkľúčenie Chersonu a Berďansku ruskými vojskami. Podľa agentúry o tom informoval hovorca ruského ministerstva obrany.

Hovorca zároveň zopakoval, že ruské ozbrojené sily nepodnikajú údery proti mestám a prijímajú opatrenia s cieľom „zachovania života civilného obyvateľstva“.

Z Ukrajiny ale v uplynulých dňoch prichádzali správy o ostreľovaní rezidenčných oblastí – napríklad z Kyjeva či mesta Ochtyrka na východe krajiny. Hovorca ruského ministerstva obrany tiež oznámil, že ostreľovanie ukrajinského dobrovoľníckeho pluku Azov dediny Sartana pri Mariupole na východe Ukrajiny si vyžiadalo civilné obete.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet