Na hlavný obsah

ZOH 2022: Dánski hokejisti zdolali Lotyšov a pri premiére na ZOH si zahrajú štvrťfinále

Čakajú ich tam Rusi.

ZOH 2022: Dánski hokejisti zdolali Lotyšov a pri premiére na ZOH si zahrajú štvrťfinále
Dánski hokejisti sa tešia po výhre 3:2 v kvalifikačnom zápase o postup do štvrťfinále Dánsko - Lotyšsko na ZOH 2022 v Pekingu. Foto: TASR/AP

Hokejisti Dánska postúpili do štvrťfinále olympijského turnaja v Pekingu. V utorňajšom (15. 2) kvalifikačnom zápase zdolali Lotyšsko 3:2. Vyrovnaný duel rozhodol gól obrancu Markusa Lauridsena z úvodu tretej tretiny. Na Dánov, ktorí sú nováčikovia olympijského turnaja, čaká vo štvrťfinále obhajca zlata zo ZOH 2018, tím Ruského olympijského výboru (ROC).

Od úvodných minút sa hralo v rýchlom tempe a na oboch tímoch bola vidieť snaha o rýchly gól. Tímy si však zároveň dávali pozor na defenzívu a vyložených gólových príležitostí bolo minimum. Vedenia sa ujali Dáni, keď Poulsen zblízka dorazil strelu Jakobsena – 1:0. Krátko nato sa Lotyši ubránili oslabeniu a v 17. minúte vyrovnali, keď Krastenbergs vysunul nedôrazne bráneného Darzinša – 1:1.

Lotyši svoju prvú presilovku využili, keď Darzinš druhýkrát prekonal Dahma – 1:2. Svoj náskok následne nezvýšili v dvoch sľubných šanciach a v 37. minúte obranca Jakobsen vyrovnal – 2:2.

Dôležitý moment priniesol úvod tretej tretiny, keď dvojgólový strelec Darzinš fauloval a dánsku presilovku využil strelou od modrej čiary Markus Lauridsen – 3:2. Dáni sa nestiahli do defenzívy, naďalej sa hral vyrovnaný hokej so šancami na oboch stranách. Lotyši sa snažili stupňovať tempo, ale pozorný brankár Dahm zmaril viacero gólových príležitostí súpera. V závere sa Lotyši dostali aj k hre so šiestimi hráčmi, ale bez gólového efektu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport