Na hlavný obsah

ZOH 2022: Gutová-Behramiová zlatá v super-G, Vlhová neštartovala

Jančová a Hromcová obsadili 38. a 39. priečku.

ZOH 2022: Gutová-Behramiová zlatá v super-G, Vlhová neštartovala
Na archívnej snímke švajčiarka Lara Gutová Behramiová. Foto: TASR

Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová získala na ZOH 2022 v Pekingu zlatú medailu v piatkovom (10. 2.) super-G. O 22 stotín sekundy predstihla Rakúšanku Mirjam Puchnerovú, bronz si vybojovala ďalšia Švajčiarka Michelle Gisinová, ktorá zaostala 0,30 s.

Slovenské reprezentantky Rebeka Jančová a Petra Hromcová sa na štart chystali s číslami 37 a 41, nová olympijská víťazka v slalome Petra Vlhová neštartovala.

Petra Hromcová obsadila 38. priečku, Rebeka Jančová skončila hneď za ňou s rozdielom sedem stotín sekundy.

Gutová-Behramiová patrila ako úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne k topfavoritkám súťaže. Na trať „Skala“ sa vydala s číslom 7, v hornej a predovšetkým prostrednej časti išla výborne.

Držala si vhodnú líniu a na poslednom medzičase si vybudovala náskok až sedem desatín sekundy. V najspodnejšom úseku prišla o jeho časť, zostala však v zelených číslach a neprekonala ju už žiadna zo súperiek.

Vo veku 30 rokov sa dočkala najcennejšej olympijskej medaily, ktorá jej v zbierke chýbala. Na konte mala bronz zo zjazdu v Soči 2014 aj obrovského slalomu na ZOH 2022.

Češke Ledeckej ušla medaila len tesne

V kariére sa pýši aj dvoma titulmi svetovej šampiónky z minulého roka (bilancia na MS 2-3-3), veľkým glóbusom za prvenstvo v celkovom poradí Svetového pohára 2015/2016, tromi malými sezónnymi trofejami za super-G (2014, 2016, 2021) a 34 víťazstvami v pretekoch prestížneho seriálu.

Obhajkyňa senzačného zlata z Pjongčangu 2018 Ester Ledecká, ktorá už v Pekingu obhájila titul v paralelnom obrovskom slalome na snouborde, sa na trať vydala s číslom 2.

S trojdňovým odstupom medzi súťažami v dvoch rôznych športoch to Češke na ďalšiu medailu nevydalo len tesne, keď na Gisinovú stratila trinásť stotín a obsadila piatu pozíciu.

Shiffrinová opäť zažila sklamanie

Rakúšanke Tamare Tipplerovej na štvrtej priečke chýbali na pódiové umiestnenie tri stotiny. Američanka Mikaela Shiffrinová opäť zažila pekinské sklamanie.

Po vypadnutiach v prvom kole obrovského slalomu i slalomu začala v rýchlostnej disciplíne nádejne, no v prostrednej a spodnej pasáži nabrala manko, ktoré sa v cieli vyšplhalo na 0,79 s a stačilo na deviatu priečku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport