Na hlavný obsah

ZOH 2022: Hokejisti Dánska nečakane zdolali Švajčiarsko 5:3

Na turnaji si zapísali druhé víťazstvo.

ZOH 2022: Hokejisti Dánska nečakane zdolali Švajčiarsko 5:3
Dánsky hráč Jesper Jensen Aabo (vľavo) zastavuje puk pred dánskym brankárom Frederikom Dichowom. Foto: TASR

Hokejisti Dánska nečakane zvíťazili vo svojom treťom zápase v B-skupine olympijského turnaja v Pekingu nad Švajčiarskom 5:3. Na turnaji si zapísali druhé víťazstvo a v tabuľke skončili na druhom mieste.

Švajčiarom robila problémy výborná dánska defenzíva, prekonal ju až v 16. minúte Corvi presnou strelou k žrdi, na ktorú Dahm nemal nárok. Aj v útoku vedel outsider zahroziť, gól Aagaarda neplatil pre vysokú hokejku, Berra zlikvidoval aj veľkú šancu Regina.

Druhá tretina patrila nečakane Dánom, keď v úvodných 67 sekundách dali dva zlepené góly. Najprv Regin využil presilovku a potom si švajčiarsky obranca nešťastne stečoval puk do siete po nahodení Storma.

Berra potom podržal spoluhráčov viacerými dobrými zákrokmi, keď Dáni mohli zvýšiť aj v oslabení v brejku dvoch na nikoho. Na 3:1 ale zvýšil v 34. minúte Bödker, ktorý si vykorčuľoval spoza brány do pozície a strelou medzi betóny prestrelil Berru.

V 42. minúte nadviazal na výbornú druhú tretinu Meyer, ktorý korunoval dánsky tlak pred bránkou súpera. Švajčiari znížili v 45. minúte v presilovke vďaka Loeffelovi. V 54. minúte hrali Dáni presilovku 5:3, ale mohli inkasovať, Dahm ale nájazd Haasa zlikvidoval.

V 58. minúte dostal duel zápletku, keď strelou z prvej znížil Hercog. Helvéti odvolali brankára, ale Dánsko do prázdnej brány stanovilo výsledok vďaka Stormovi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport