Na hlavný obsah

ZOH 2022: Hokejisti Švédska na úvod „slovenskej“ C-skupiny zdolali Lotyšov 3:2

Slovensko proti Švédom nastúpi v piatok.

ZOH 2022: Hokejisti Švédska na úvod „slovenskej“ C-skupiny zdolali Lotyšov 3:2
Lotyšský brankár Ivars Punnenovs reaguje po inkasovaní gólu v zápase základnej "slovenskej "C-skupiny Švédsko - Lotyšsko na ZOH 2022 v Pekingu. Foto: TASR

Hokejisti Švédska vstúpili víťazne do olympijského turnaja v Pekingu, keď v úvodnom dueli „slovenskej“ C-skupiny zdolali Lotyšsko 3:2. Slováci v nej nastúpia na svoj prvý zápas vo štvrtok (10. 2.) o 9.40 SEČ proti Fínsku.

Švédi budú v piatok od 9.40 druhým súperom SR, Lotyšov čaká v rovnaký deň o 14.10 SEČ súboj s Fínskom.

Lander mohol poslať favorita do vedenia už v 11. sekunde, ale sľubnú príležitosť nevyužil. Severania mali v prvej tretine viac z hry a streleckú prevahu potvrdili gólom Wallmarka v 10. minúte, ktorý využil prihrávku spoza bránky. Lotyši sa v ďalšom priebehu ubránili dvom oslabeniam, ale v úvode druhej časti inkasovali druhý gól.

Po nepresnej rozohrávke lotyšského brankára Punnenovsa sa Švédi dostali do ofenzívnej akcie a Lander dorazil puk do bránky – 2:0. Krátko na to mali Lotyši 4-minútovú presilovku, ale ani v nej nenašli recept na brankára Johanssona.

Naopak, Švédi svoju početnú výhodu v 34. minúte využili a Wallmark svojím druhým gólom v zápase zvýšil na 3:0. Lotyši sa vrátili do zápasu v 37. minúte, keď takisto zužitkovali presilovku. Brankár Švédov Johansson v nej nedosiahol na strelu Krastenbergsa – 3:1.

Od 47. minúty dostal zápas nový náboj, keďže Lotyši využili ďalšiu presilovku. Počas nej sa usadili v útočnom pásme a Jelisejevs zblízka dorazil puk do švédskej bránky – 3:2.

Hráčom z pobaltskej krajiny krátko na to nevyšiel sľubný protiútok v prečíslení, no naďalej sa tlačili pred švédskeho brankára. Pred ním sa viackrát iskrilo, ale Lotyši už vyrovnať nedokázali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport