Na hlavný obsah

ZOH 2022: Hokejistky Kanady sú olympijskými víťazkami

Vo finále zdolali USA 3:2.

ZOH 2022: Hokejistky Kanady sú olympijskými víťazkami
Na snímke hokejistky Kanady na ZOH 2022 v Pekingu. Foto: TASR/AP

Hokejistky Kanady získali zlaté medaily na ZOH v Pekingu. Vo štvrtkovom (17. 2.) severoamerickom finále olympijského turnaja vyhrali nad obhajkyňami z USA 3:2 a pripísali si rekordný piaty triumf pod piatimi kruhmi. Bronz si už v stredu (16. 2.) zabezpečili Fínky.

Dvoma gólmi sa pod finálové víťazstvo podpísala kapitánka Marie-Philip Poulinová a pridala aj jednu asistenciu. Dva body (1+1) zaznamenala Sarah Nurseová. Úradujúce svetové šampiónky Kanaďanky viedli v polovici duelu už 3:0. Američanky znížili v 37. minúte v oslabení zásluhou Hilary Knightovej a v záverečnom nápore dokázali 12,5 sekundy pred koncom tretej tretiny upraviť na 2:3, no na vyrovnanie im už nezostalo dosť času.

Favorizované tímy Kanada a USA sa vo finále ZOH predstavili štvrtýkrát za sebou, zo siedmich doterajších vyvrcholení zimnej olympiády nebol zámorský súboj o zlato iba na ZOH 2006 v Turíne. V ňom vtedy Kanada zdolala Švédsko. Američanky dosiahli na zlato zatiaľ dvakrát v olympijskej histórii. V stredajšom súboji o bronz vyhralo Fínsko nad Švajčiarskom hladko 4:0.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport