Na hlavný obsah

ZOH 2022: Nóri ovládli biatlonovú štafetu mužov, Slováci nedokončili

Na treťom úseku ich predbehli najlepší, boli poslední.

ZOH 2022: Nóri ovládli biatlonovú štafetu mužov, Slováci nedokončili
Na snímke biatlonisti na trati počas šafety mužov na 4x7,5 km na ZOH 2022 v Pekingu. Foto: TASR/AP

Biatlonisti Nórska získali na ZOH v Pekingu zlaté medaily v utorkovej štafete na 4×7,5 km. Kvarteto v zložení Sturla Holm Laegreid, Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö a Vetle Sjaastad Christiansen triumfovalo s náskokom 27,4 s pred Francúzskom, bronz si vybojovali reprezentanti Ruského olympijského výboru (+45,3).

Slovenský tím v zložení Michal Šima, Matej Baloga, Šimon Bartko a Tomáš Sklenárik preteky nedokončil, keďže Bartka na treťom úseku predbehli najlepšie štafety o jedno kolo. Slováci v tom čase figurovali na poslednej 21. priečke. Pre slovenských mužov to bolo posledné vystúpenie na hrách v Pekingu.

Johannes Thingnes Bö má v Pekingu na konte už tri zlaté medaily a jeden bronz, predtým stál na najvyššom stupni v šprinte i v miešanej štafete. Jeho starší brat Tarjei Bö má na ZOH 2022 zatiaľ bilanciu 2-1-1. Francúz Quentin Fillon Maillet je po zisku striebra prvý športovec v Pekingu s piatimi medailami (2-3-0).

Preteky v stredisku Čang-ťia-kchou sa pre očakávané mrazy až mínus 20 stupňov Celzia začali o 2,5 hodiny skôr ako bolo pôvodne plánované, náročné podmienky navyše komplikoval aj nepríjemný vietor. Prakticky počas celých pretekov viedli Rusi, ktorí figurovali na prvej priečke ešte pred poslednou streľbou s takmer minútovým náskokom pred Nórskom, ale ich šance na zlato „zahodil“ na záverečnej stojke Eduard Latypov dvoma trestnými okruhmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport