Na hlavný obsah

ZOH 2022: Ruskí hokejisti zdolali Švajčiarov, rozhodol jediný gól

Víťazný zásah zaznamenal Slepyšev.

ZOH 2022: Ruskí hokejisti zdolali Švajčiarov, rozhodol jediný gól
Na snímke gól hráčov ROC do siete Švajčiarska na ZOH 2022. Foto: SITA/AP

V otváracom zápase hokejového turnaja na ZOH 2022 v Pekingu zvíťazili obhajcovia zlatých medailí – hráči Ruského olympijského výboru (ROC) nad Švajčiarskom 1:0. Jediný gól zápasu strelil v stredu (9. 2.) v 20. minúte Anton Slepyšev.

V úvode zápasu mali viac z hry Švajčiari, ale na súpera nedokázali vytvoriť súvislejší tlak. Brankár Fedotov podržal svoj tím a ruskí hráči sa postupne dostali do tempa. Nerozhodné skóre sa zmenilo tri sekundy pred koncom prvej časti, keď Slepyšev z ostrého uhla nahodil puk pred švajčiarsku bránku a útočník Corvi ho nešťastne usmernil za brankára Berru – 1:0.

Švajčiari boli blízko k vyrovnaniu v presilovke v 27. minúte. Ich najväčšiu šancu dovtedajšieho priebehu nevyužil Andrighetto, ktorý trafil do žŕdky. V druhej tretine pribudlo vylúčených, často sa hralo v nerovnovážnom počte, ale napriek väčšiemu priestoru na ľade bolo iba minimum gólových príležitostí.

V polovici tretej časti mohli hráči ROC zvýšiť svoj náskok, ale individuálna akcia Guseva sa neskončila gólom a krátko na to zazvonila žŕdka Berrovej bránky. V 53. minúte predviedol Gusev ďalšiu individuálnu akciu, ale Bera mu opäť zmaril radosť. Švajčiari v závere skúsili hru so šiestimi hráčmi, sľubnú šancu mal Hoffman, ale skóre sa už nezmenilo.

V stredu sa proti sebe ešte postavia od 14.10 h hráči Česka a Dánska. Prvé vystúpenie Slovenska bude vo štvrtok (10. 2.) od 9.40 h proti Fínsku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport