Na hlavný obsah

ZOH 2022: Slafkovský najužitočnejším hráčom turnaja, dostal sa do All Star tímu

Medzi hviezdy zaradili aj Patrika Rybára

ZOH 2022: Slafkovský najužitočnejším hráčom turnaja, dostal sa do All Star tímu
Na snímke hokejisti Slovenska zľava Juraj Slafkovský, Samuel Kňažko a brankár Patrik Rybár po výhre v zápase olympijského turnaja v hokeji mužov o bronz Slovensko - Švédsko na ZOH 2022 v Pekingu. Foto: TASR

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča olympijského turnaja v Pekingu (MVP). K zisku bronzových medailí pre SR prispel siedmimi gólmi v siedmich zápasoch, ktoré mu vyniesli aj korunu kráľa strelcov a titul najproduktívnejšieho hráča ZOH 2022. Sedemnásťročného útočníka zvolili za MVP akreditovaní novinári.

Slafkovský sa dostal aj do All Star tímu turnaja, v ktorom je spoločne s ďalším slovenským reprezentantom – brankárom Patrikom Rybárom. Najlepšiu šestku dotvárajú obrancovia Mikko Lehtonen zo zlatého fínskeho tímu, Jegor Jakovlev (ROC) a útočníci Sakari Manninen (Fínsko) a Lucas Wallmark (Švédsko)

Posledným Slovákom, ktorému sa podarilo dostať sa do All Star tímu olympijského turnaja, bol Pavol Demitra na ZOH vo Vancouveri 2010. Demitra sa vtedy stal aj najproduktívnejším hráčom podujatia, nazbieral 10 kanadských bodov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport