Na hlavný obsah

ZOH 2022: Slovenskí biatlonisti nedokončili preteky zmiešaných štafiet

Z víťazstva sa tešili Nóri.

ZOH 2022: Slovenskí biatlonisti nedokončili preteky zmiešaných štafiet
Na snímke sprava slovenská biatlonistka Paulína Fialková predáva štafetu Michalovi Šimovi počas pretekov mix štafety na ZOH 2022 v Pekingu. Foto: TASR

Slovensko nedokončilo biatlonové preteky zmiešaných štafiet na ZOH 2022 v Pekingu. Predčasne ich stiahli z trate a v cieli ich klasifikovali na konečnom 17. mieste.

V zmiešanej štafete na 4 x 6 kilometrov triumfovala reprezentácia Nórska v zložení Marte Olsbuová Röiselandová, Tirill Eckhoffová, Tarjei Bö, Johannes Thingnes Bö a získali tak zlaté medaily.

Na druhom mieste skončili biatlonisti z Francúzska so stratou 0,9 sekundy, tretie mieste obsadili atléti Ruského olympijského výberu s mankom 1,5 sekundy.

Slovenskú štafetu v zložení Ivona Fialková, Paulína Fialková, Michal Šima, Tomáš Sklenárik na treťom úseku predbehli o kolo a následne ju stiahli z trate. S deviatimi trestnými okruhmi ju klasifikovali na 17. mieste. Sklenarík sa tak na trať nedostal a na svoju olympijskú premiéru si musí ešte počkať.

„Bolo to veľmi ťažké. Pravdupovediac som sa obávala streľby v tejto lotérii, hoci trošku viac som si myslela, že problém urobí stojka. Sklamala ma tá ležka, veľmi ma to mrzí. Neviem, čo sa stalo. Vietor bol veľmi zradný,“ povedala Ivona Fialková pre RTVS.

Úvodnú biatlonovú súťaž v najvzdialenejšom centre olympiády v Čang-ťia-kchou sprevádzali náročné podmienky s teplotami hlboko pod bodom mrazu. Na strelnici situáciu komplikoval silný vietor. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport