Na hlavný obsah

ZOH 2022: Slovenskí hokejisti nestačili na Fínsko a zahrajú si o bronz

Fínsko postúpilo do finále po výhre 2:0.

ZOH 2022: Slovenskí hokejisti nestačili na Fínsko a zahrajú si o bronz
Na snímke zľava hokejista Juraj Slafkovský (Slovensko), hokejista Peter Čerešňák (Slovensko) a Joonas Nättinen (Fínsko) v semifinále olympijského turnaja v hokeji na ZOH 2022 v Pekingu. Foto: TASR

Slovenskí hokejisti v piatok (18. 2.) prehrali v semifinále olympijského turnaja proti Fínsku po vyrovnanom priebehu 0:2. Rozhodol gól Lindbohma ešte z prvej tretiny. O bronz Slováci zabojujú proti porazenému z dvojice Ruský olympijský výbor a Švédsko v sobotu (19. 2.) o 14.10 h.

V prvej časti hry, v ktorej boli slovenskí hokejisti vyrovnaným súperom Fínom, sa severania ujali vedenia. Rybára v 16. minúte prekonal Petteri Lidbohm.

Druhá tretina priniesla viacero šancí našich hráčov, fínsky brankár Harri Säteri si však stále držal čisté konto. V tejto časti hry Slováci prežili viac ako minútovú presilovku fínskeho tímu o dvoch hráčov, čo im dodalo impulz do zvyšnej časti boja o finále.

V tretej tretine sa slovenskí reprezentanti snažili o vyrovnanie, na jej začiatku ich pribrzdilo oslabenie, ktoré však prežili bez ujmy. Snaha Slovákov však bola márna, gól nestrelili ani v hre bez brankára na konci zápasu a Fínsko postúpilo do finále po tom, čo dal gól na 2:0 do odkrytej bránky Harri Pesonen.

Finále je na programe v nedeľu (20. 2.) o 5. 10 h, zápas o bronz v sobotu.

„Nechali sme tam všetko, proti fínskej stene sa hralo ťažko, Fíni to dobre zatvárali, neviem, ktorý moment bol rozhodujúci, asi rozhodlo šťastíčko,“ povedal pre RTVS bezprostredne po stretnutí pre RTVS Martin Marinčin.

„Je to smola dnes, nemali sme šťastie, ale toto treba hodiť za hlavu, verím, že zajtra sa nám podarí získať medailu. Všetci to chceme,“ uviedol najlepší slovenský strelec na turnaji Juraj Slafkovský. Spomenul, že už druhý zápas po sebe Slováci nehrali presilovú hru.

„Celé Slovensko musí byť hrdé na náš tím, dnes sme tam nechali maximum. Hrali sme proti extrémne organizovanému súperovi, ktorý výborne bránil. Potrebovali sme otvoriť ich obranu prvým gólom, čo sa nám nepodarilo. Celý zápas sme sa snažili útočiť na ich bránku, dnes sa nám to neodrážalo a Fíni mali výbornú defenzívu. Výborne tiež zachytal ich brankár, dnes to bolo o jednom góle,“ povedal slovenský asistent trénera Ján Pardavý

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport