Na hlavný obsah

ZOH 2022: Súperom Slovenska v semifinále bude Fínsko

Severania vo štvrťfinále zdolali Švajčiarov.

ZOH 2022: Súperom Slovenska v semifinále bude Fínsko
Foto zo zápasu C-skupiny ZOH 2022 Fínsko - Slovensko. Foto: TASR

Slovenskí hokejisti sa o účasť vo finále ZOH 2022 pobijú s hráčmi Fínska. Rozhodol o tom stredajší (16. 2.) štvrťfinálový triumf „Suomi“ nad Švajčiarmi (5:1). Slováci predtým zdolali hráčov USA 3:2 po nájazdoch, čo im zaručilo účasť v elitnej štvorke. Semifinále sa bude hrať v piatok (18. 2.) od 5.10 h SEČ.

Hráči spod Tatier sa proti Fínom predstavili už v rámci duelu C-skupiny. Išlo o ich prvý duel na ZOH v Pekingu a SR v ňom prehrala 2:6.

Vo štvrťfinálovom súboji proti Švajčiarom si Fíni zaistili dvojgólový náskok v prvej tretine, keď sa do listiny strelcov zapísali Miro Aaltonen a Mikko Lehtonen. Keď v úvode druhej časti zvýšil skúsený Marko Antilla na 3:0, zdalo sa, že je o všetkom rozhodnuté.

Kouč Švajčiarska však pristúpil k výmene brankára, keď Reta Berru nahradil Leonardo Genoni. A to jeho zverencov naštartovalo. V závere druhej dvadsaťminútovky skorigoval Andres Ambühl, ale v ďalšom priebehu už Helvéti neskórovali.

Foto zo zápasu Fínsko – Švajčiarsko vo štvrťfinále ZOH 2022.Foto: TASR/AP
Foto: TASR/AP

Viac ako päť minút pred koncom pristúpili k hre bez brankára a počas nej dvakrát inkasovali – do listiny strelcov sa zapísali Iiro Pakarinen aj Teemu Hartikainen.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport