Na hlavný obsah

ZOH 2022: Suterová sa teší zo zlata v zjazde, Ledecká po chybe s obrovskou stratou

Lyžiarky mali ťažké podmienky.

ZOH 2022: Suterová sa teší zo zlata v zjazde, Ledecká po chybe s obrovskou stratou
Švajèiarska lyžiarka Corinne Suterová počas zjazdu na ZOH 2022 v Pekingu. Foto: TASR/AP

Švajčiarska lyžiarka Corinne Suterová triumfovala v zjazde na ZOH 2022 v Pekingu. Ako úradujúca majsterka sveta v kráľovskej disciplíne zdolala v utorňajšej súťaži o 16 stotín sekundy obhajkyňu titulu Sofiu Goggiovú, tretia skončila ďalšia Talianka Nadia Delagová s odstupom 0,57 s. Slovensko nemalo zastúpenie.

Organizátori museli štart pretekov posunúť o polhodinu neskôr pre silný vietor. Od 4.30 SEČ sa už súťažilo, poveternostné podmienky na trati „Skala“ však stále neboli ideálne.

S nástrahami si neporadila Češka Ester Ledecká, ktorej šance sa rozplynuli za tretím medzičasom, keď po veľkej chybe dostala „hodiny“ a nabrala obrovskú stratu. Američanka Mikaela Shiffrinová išla čisto, ale rýchlostne zaostávala a cenného kovu sa nedočkala ani vo štvrtom pekinskom vystúpení.

Najväčšie favoritky prišli na rad v druhej desiatke štartovej listiny. Na Goggiovej nebolo poznať, že v januári utrpela ťažké zranenie kolena a že bojovala s časom, aby mohla obhajovať víťazstvo v zjazde z Pjongčangu 2018. Nebojácne išla od štartu v agresívnej stope a pred dovtedajšou líderkou Nadiou Delagovou viedla na štvrtom medzičase dokonca o 7 desatín sekundy.

V cieli to bolo 0,41 s a po dojazde figurovali Talianky na prvých troch miestach. Trojicu Goggiová, Nadia Delagová, Elena Curtoniová odsunula Suterová s číslom 15, ktorá sa vycibrenou jazdou držala takmer pozdĺž celej trate v zelených číslach.

Do červených klesla len na záverečnom medzičase, no záver prešla precízne a na neskrývané sklamanie Goggiovej sa ujala vedenia. Ako jedna z posledných ju mohla ohroziť krajanka Lara Gutová-Behramiová, ale po bronze v obrovskom slalome a zlate v super-G nepridala ďalšiu medailu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport