Na hlavný obsah

ZOH 2022: Vlhovej obrovský slalom nevyšiel, skončila štrnásta

Olympijské zlato získala Švédka Hectorová.

ZOH 2022: Vlhovej obrovský slalom nevyšiel, skončila štrnásta
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová prichádza do cieľa 2. kola obrovského slalomu v centre alpského lyžovania v Jen-čchingu počas ZOH 2022. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v pondelok (7. 2.) bojovala na zimnej olympiáde v Pekingu 2022 o svoju prvú olympijskú medailu v prvej disciplíne — v obrovskom slalome.

Po prvom kole bola priebežne na 13. mieste, na líderku – Švédku Saru Hectorovú strácala 1,78 sekundy.

Slovenskej lyžiarke však nevyšlo ani druhé kolo, a po svojej jazde sa zaradila na štrnástu pozíciu so stratou 2,46 na prvú Hectorovú.

Druhá skončila Talianka Federica Brignoneová (+0,28) a tretia bola Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (+0,72). Už v prvom kole nedokončila preteky obhajkyňa titulu Mikaela Shiffrinová z USA.

„Myslím si, že to bolo trošku aj podmienkami. Prvé aj druhé kolo som sa trápila s tým aká bola podložka, tak to nevyšlo,“ povedala bezprostredne po 2. kole Vlhová pre RTVS.

„Mrzí ma, že to nevyšlo, ale to je šport a nič sa nedá robiť. Išla som najlepšie ako viem, ale dnes to nestačilo. Teraz sa už koncentrujem na slalom, a to čo bolo tu, tak ostane tu,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport