Na hlavný obsah

ZOH 2022: Zoznam semifinalistov uzavrelo Švédsko

Vyzve Rusov.

ZOH 2022: Zoznam semifinalistov uzavrelo Švédsko
Foto z hokejového zápasu Švédsko - Kanada na ZOH 2022. Foto: SITA/AP

Švédski hokejisti si po stredajšej (16. 2.) štvrťfinálovej výhre 2:0 nad Kanadou vybojovali postup do semifinále ZOH 2022. Ich súperom budú v piatok (18. 2.) hráči Ruského olympijského výboru. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Slovensko a Fínsko.

Oficiálny portál olympijských hier spresnil, že prvý bude na programe práve duel medzi SR a „Suomi“, a to od 5.10 h SEČ. Švédsko a ROC sa proti sebe postavia od 14.10 h SEČ.

Úvodná tretina nepriniesla veľa gólových príležitostí. Na hre oboch tímov bola viditeľná snaha vyvarovať sa chýb a tak dominovali pozorné defenzívy. Náznaky gólových príležitostí neviedli do vážnejších situácií a bezgólové skóre nezmenili ani dve vylúčenia.

Diváci videli v druhej tretine odvážnejší hokej, ale naďalej bolo pre oba tímy prvoradé dodržiavanie taktiky. Krátko po prvej prestávke sa Kanaďania dostali k presilovke, v ktorej O´Dell neskóroval v nádejnej situácii po strele Tambelliniho. Onedlho sa k početnej výhode dostali aj Švédi, avšak bez vážnejšej šance. Bezgólové skóre sa nezmenilo ani v 28. minúte, keď Bromé nevyužil odraz puku od brankára Tomkinsa. Prvý gól zápasu nepriniesli ani príležitosti Ferrara či Landera.

Čakanie na gól ukončil najlepší švédsky strelec Wallmark. V 51. minúte sa po chybe Kanaďanov v rozohrávke dostal k puku a keď jeho strelu zo strednej vzdialenosti jemne tečoval obranca Wotherspoon, Tomkins kapituloval – 1:0. Kanaďania postupne zvyšovali tlak, ale veľkou prekážkou bol pre nich brankár Johansson. Kanaďania v závere stiahli brankára Tomkinsa, na ľad vybehol šiesty korčuliar (Eric Staal), ale vyrovnávajúci gól nedosiahli. Naopak, Lander po krátkom úniku uzavrel skóre zápasu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport