Na hlavný obsah

ZOH 2022: Hokejisti Dánska podľahli ROC 0:2, Rusi ešte neinkasovali

Víťazný gól padol v 29. minúte zápasu.

ZOH 2022: Hokejisti Dánska podľahli ROC 0:2, Rusi ešte neinkasovali
Hráč Ruského olympijského výboru (ROC) Kirill Semjonov (94) skóruje do prázdnej siete cez Dána Markusa Lauridsena. Foto: TASR

Hráči Ruského olympijského výboru zvíťazili v druhom vystúpení v základnej B-skupine na ZOH 2022 v Pekingu nad Dánskom 2:0. Víťazný gól zápasu strelil v 29. minúte Pavel Karnauchov, Rusi spečatili triumf gólom do prázdnej bránky.

Druhé čisté konto za sebou vychytal brankár Ivan Fedotov. Dáni dohrajú základnú B-skupinu sobotným zápasom so Švajčiarskom (14:10 SEČ), Rusi nastúpia v rovnakom čase proti Česku.

V prvej tretine dominovali pozorné defenzívy, predovšetkým Dánska. Ruskí hráči predviedli viac ofenzívnych akcií, tie však narážali na organizovanú obranu súpera. Dáni hrozili najmä z brejkov, ale nedotiahli ich do gólového konca.

Rusi začali druhú tretinu sľubnou šancou Slepyševa, ktorého pokus brankár Dichow zmaril pohotovým zákrokom. Dáni následne zvládli aj oslabenie, no v 29. minúte inkasovali. Dichow vyrazil pred seba strelu Slepyševa, k puku sa dostal nedôsledne bránený Karnauchov a otvoril skóre – 0:1.

Šancu na vyrovnanie mal v 35. minúte Nicklas Jensen, ale jeho únik zmaril brankár Fedotov.

Tretia tretina bola najmä o dánskej snahe vyrovnať. Nepodarilo sa im to ani v presilovke v 52. minúte, keď Fedotov zvládol niekoľko náročných situácií. Dáni v závere skúsili vyrovnať počas hry bez brankára, ale od Semjonova inkasovali druhý gól.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport