Na hlavný obsah

Žralok na pláži v Sydney usmrtil plavca, prvýkrát od roku 1963

Polícia pláž uzavrela.

Žralok na pláži v Sydney usmrtil plavca, prvýkrát od roku 1963
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Jeden človek prišiel o život pri útoku žraloka, ku ktorému došlo v stredu (16. 2.) pri pláži v austrálskom meste Sydney. Svedkovia incidentu uviedli, že išlo o 4,5-metrového žraloka modrého, ktorý plavca doslova roztrhal, informuje agentúra AP.

Muž podľa privolaných záchranárov utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a už mu neboli schopní pomôcť. Od roku 1963 je to prvýkrát, čo v Sydney niekoho usmrtil žralok.

K incidentu došlo v blízkosti pláže na sydneyskom predmestí Little Bay. Svedkovia počuli krik, a následne intenzívne špliechanie vody. Jeden z rybárov povedal, že zahliadol aj plavca v neopréne.

Polícia uviedla, že vo vode objavila ľudské pozostatky. Pláž uzavrela, pričom incident vyšetruje a v oblasti naďalej pátra po žralokovi. Identitu obete dosiaľ úrady nezverejnili.

Vláda austrálskeho štátu Nový Južný Wales vynakladá z dôvodu obáv verejnosti milióny eur na technológie, ktoré majú znížiť počet žraločích útokov pri pobreží. Pohyby žralokov sledujú drony a ďalšie zariadenia, pričom na 51 plážach sú aj siete na žraloky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet