Na hlavný obsah

Zrušené spoje či zatvorený obchod. Omikron už začína spôsobovať problémy

Výpadok zamestnancov pocítila aj Slovenská pošta.

Vrcholiaca štvrtá vlna pandémie spôsobuje výpadky vodičov v prímestskej doprave, ale aj zamestnancov pošty. Obmedzenia zaznamenali na pobočkách v Nových Sadoch a Bábe v okrese Nitra.

V karanténe boli tento týždeň aj dve predavačky v Hronských Kosihách. Jediný obchod v dedine bol 4 dni zatvorený.

Omikron spôsobil, že obyvatelia Hronských Kosíh, neďaleko Levíc, boli tento týždeň bez obchodu z potravinami. Na nákup chodili do okolitých dedín alebo do okresného mesta.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Boli sme pripravení poskytnúť prípadnú pomoc, keby to obyvatelia potrebovali. Tí, čo boli mobilní s tým problém nemali. Boli by sme promptne reagovali, tak ako sme reagovali v prvej vlne, kedy sme pre občanov zabezpečovali nákupy,“ vyhlásil Jozef Seneši (SMER-SD), starosta obce Hronské Kosihy.

Omikron sa postaral aj o ďalšie obmedzenia. V Nitrianskom kraji dopravca dočasne zrušil necelé jedno percento prímestských spojov, chýbajú mu zdraví vodiči.

„Počas pracovných dní vypraví Arriva v rámci Nitrianskeho samosprávneho kraja vyše 3 300 regionálnych spojov. Aktuálne nie je obslúžených 30 z nich,“ informovala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločnosti ARRIVA.

Takmer 380 zamestnancov v karanténe má aj Slovenská pošta. Najväčší výpadok registruje v Košickom a Žilinskom kraji. Zatvorenie pošty považuje za krajné riešenie, a to najmä pri malých prevádzkach.

Ak by mala byť pošta zatvorená dlhšie, zásielky, ktoré sú na nej uložené, prejdú na inú pobočku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko