Na hlavný obsah

Prezident Asociácie nemocníc Slovenska sa postavil pred súd za úplatkársku kauzu

Marián Petko vinu popiera.

Prezident Asociácie nemocníc Slovenska (ANS) sa postavil pred Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Marián Petko je obžalovaný v úplatkárskej afére. Ide o prípad spred 13-tich rokov.

Do Nemocnice s poliklinikou sv. Jakuba (NsP) v Bardejove prišli policajti z úradu boja proti korupcii ešte v roku 2009. Po vypočutí zamestnancov a vedenia nemocnice obvinili riaditeľa Mariána Petka, aj člena správnej rady Jána Patakyho.

Obžalovaní sú z toho, že za úplatky údajne sprostredkovali stavebným firmám zákazky v nemocnici.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Týka sa to rekonštrukcie NsP Bardejov, kde obžaloba tvrdí, že časť tých peňazí, ktoré prišli z Európskej únie boli použité aj na súkromné účely či na byt, alebo na chaty obžalovaných,“ uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Alexander Bíró.

Podľa prokurátora svojím konaním spôsobili škodu viac ako 620 000 eur. Peniaze údajne použili hlavne na stavbu, rekonštrukciu a vybavenie svojich a iných nehnuteľností.

Súdnemu procesu čelí 5 osôb, okrem Mariána Petka a Jána Patakyho aj zástupcovia stavebných firiem.

Marián Petko, ktorý je zároveň prezidentom ANS, vinu popiera, rovnako aj ostatní obžalovaní. Na pojednávaní tvrdil, že nemocnica pri všetkých projektoch postupovala v súlade so zákonom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko