Na hlavný obsah

David Beckham odovzdal svoj účet na instagrame ukrajinskej lekárke

Tá zverejnila zábery z nemocnice v Charkove.

David Beckham odovzdal svoj účet na instagrame ukrajinskej lekárke
Na snímke bývalý reprezentačný futbalový kapitán Anglicka David Beckham. Foto: TASR/AP

Bývalý anglický futbalista David Beckham, ktorý je od roku 2005 veľvyslancom dobrej vôle Detského fondu OSN (UNICEF), odovzdal v nedeľu (20. 3.) kontrolu nad svojím účtom na sociálnej sieti instagram ukrajinskej lekárke.

Tá následne počas dňa zverejnila na jeho účte zábery z perinatálneho centra v druhom najväčšom ukrajinskom meste Charkov, kde pomáhajú matkám po pôrode. Informovala o tom agentúra DPA, ktorá pripomenula, že Charkov je terčom ruských útokov už približne tri týždne.

Lekárka, ktorá sa predstavila ako Iryna, na Beckhamovom účte zverejnila príbehy (stories) zobrazujúce napríklad pivnicu, do ktorej po ruskej invázii evakuovali tehotné ženy a novorodičky.

V jednom z klipov ukázala mladú matku Janu, ktorej syn Mychajlo sa dva dni po spustení ruskej invázie narodil s dýchacími problémami. Ich dom &ničilo ruské ostreľovanie.

Sleduje ho vyše 70 miliónov ľudí

David Beckham má na Instagrame vyše 71 miliónov sledovateľov. Vo videu ich vyzval, aby sa pripojili k celosvetovej organizácii UNICEF a pomohli ľuďom na Ukrajine zabezpečiť prístup k pitnej vode a jedlu.

Zároveň chce, aby pomohli prispieť na vybavenie pôrodníc a fungovanie služieb na ochranu detí, napísal denník The Guardian.

Beckham aktuálne pôsobí ako prezident klubu americkej Major League Soccer (MLS) Inter Miami, ktorý sám založil v roku 2018. Aktívnu hráčsku kariéru ukončil v roku 2013 vo francúzskom tíme Paríž St. Germain (PSG).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport