Na hlavný obsah

Fialková obsadila v stíhacích pretekoch v Holmenkollene tretie miesto

Trafila všetky terče.

Fialková obsadila v stíhacích pretekoch v Holmenkollene tretie miesto
Na archívnej snímke slovenská biatlonistka Paulína Fialková. Foto: TASR

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková obsadila v stíhacích pretekoch Svetového pohára v nórskom Holmenkollene 3. miesto, keď trafila všetkých 20 terčov. V predposlednej súťaži v ročníku si tak pripísala najlepší výsledok v sezóne. Zvíťazila domáca Nórka Tiril Eckhoffová.

Druhú priečku obsadila s mankom 24,9 s Nórka Marte Olsbuová Röiselandová v žlto-červenom drese najlepšej pretekárky celkového poradia i disciplíny a definitívne si zabezpečila veľký glóbus. Obe najlepšie pretekárky sa na strelnici pomýlili dvakrát.

Najlepší výsledok sezóny mala aj jej sestra

Paulína Fialková vyrazila na trať z ôsmej pozície po šprinte. Pred záverečnou streľbou bola ešte na 4. priečke, no po nule predstihla Francúzku Anais Chevalierovú-Bouchetovú a v cieľovej rovinke si postrážila deviate pódiové umiestnenie v kariére.

Jej výsledne manko bolo +54,0. Jej sestra Ivona taktiež zapísala najlepší výsledok sezóny. Netrafila dva terče na záverečnej položke, no posunula sa z 25. miesta na štarte na 13. s odstupom +2:06,1.

Eckhoffová si pripísala tretie prvenstvo v sezóne, keď zopakovala triumf z piatkového šprintu. V priebehu pretekov síce klesla za Röiselandovú, no po záverečnej položke v stoji sa opäť vrátila na vedúcu pozíciu.    

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport