Na hlavný obsah

Johnson a Zelenskyj sa zhodli, že treba zaviesť ďalšie tvrdé sankcie proti Rusku

Rusku by nemali dať šancu obísť sankcie.

Johnson a Zelenskyj sa zhodli, že treba zaviesť ďalšie tvrdé sankcie proti Rusku
Britský premiér Boris Johnson. Foto: TASR/AP

Britský premiér Boris Johnson a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa zhodli, že treba zaviesť ďalšie tvrdé sankcie proti Rusku. Tie by mali v nadchádzajúcich dňoch vyvinúť maximálny tlak na ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý začal vojenskú inváziu na Ukrajinu. Agentúre Reuters to v utorok (1. 3.) povedal hovorca Downing Street.

Johnson si v stredu (2. 3.) telefonoval s ukrajinským lídrom. „Premiér povedal prezidentovi Zelenskému, že Spojené kráľovstvo mobilizuje členov Valného zhromaždenia OSN, aby zabezpečili čo najostrejšie odsúdenie Ruska pri popoludňajšom zasadnutí v New Yorku,“ vyhlásil hovorca.

Maximálny tlak na Putina

„Obaja lídri sa zhodli na potrebe, aby sankcie zašli ešte ďalej, aby v nadchádzajúcich dňoch vyvinuli maximálny tlak na prezidenta Putina,“ citoval The Wall Street Journal vyhlásenie.

Ukrajinský minister zahraničia Dmytro Kuleba uviedol, že so šéfkou britskej diplomacie Liz Trussovou tiež rokoval o nových sankciách.

Diskutovali o „koordinovaných nových sankciách proti Rusku za jeho barbarskú agresiu proti Ukrajine, ako aj o krokoch, ktoré uzavrú všetky medzery a nedajú Rusku žiadnu šancu obísť súčasné i budúce sankcie,“ uviedol Kuleba na twitteri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet