Na hlavný obsah

Kapacita škôlok v Bratislavskom kraji sa zvýši, povedala Remišová

Rezort investícií vyhlasuje výzvu.

Kapacita škôlok v Bratislavskom kraji sa zvýši, povedala Remišová
Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR

Zvýšiť počet miest v škôlkach Bratislavského samosprávneho kraja by mala pomôcť eurofondová výzva v hodnote 23 miliónov eur. Určená je na vytváranie nových miest, rekonštrukcie či technické vybavenie škôlok.

Vyhlásila to v utorok (15. 3.) šéfka Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Veronika Remišová (Za ľudí).

„Je to jedna z prvých výziev cielených na Bratislavský kraj,“ povedala Remišová. Rezort doposiaľ vyhlasoval výzvy na vytváranie miest v škôlkach na celom Slovensku v celkovej výške 157 miliónov eur, z ktorých vzniklo 25 000 nových miest v škôlkach. Bratislava podľa ministerky potrebuje v škôlkach približne 2 500 nových miest.

Rozšírenie kapacít by zároveň podľa Remišovej malo pomôcť zmierňovať tlak, ktorý vznikne na predškolské zariadenia, ale aj na školy v rámci migračnej krízy. O dočasné útočisko už na Slovensko požiadalo 20 000 ľudí z Ukrajiny, najčastejšie matky s deťmi.

Vláda očakáva, že sa v nasledujúcich týždňoch počty žiadostí ešte výrazne zvýšia. „Keď hovoríme, že každé dieťa má mať právo na škôlku, nemôže to ostať len pri deklarácii,“ dodal Remišová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko