Na hlavný obsah

Koalícia na mimoriadnej schôdzi podrží Mikulca v ministerskom kresle

Parlament má o tom rokovať v stredu.

Koalícia na mimoriadnej schôdzi podrží Mikulca v ministerskom kresle
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Foto: TASR

Koaliční partneri Romana Mikulca (OĽANO) v kresle ministra vnútra podržia. Potvrdili to po rokovaní koaličnej rady, na ktorej im predstavitelia rezortu vnútra vysvetľovali okolnosti podozrivej zákazky s firmou Dustream production. Opozícia sa v stredu (30. 3.) pokúsi odvolať ministra v parlamente.

Z hraníc do utečeneckého centra v Michalovciach denne privážajú tisíce ľudí utekajúcich pred vojnou. Napriek množstvu vlastných úradníkov, policajtov či hasičov zaplatilo ministerstvo vnútra za zriadenie centra súkromnej firme.

Dustream production pritom neodporučili ministrovi skauti ani maltézski rytieri ako pôvodne tvrdil, ale podnikateľ Július Slovák, ktorý neskôr na zákazke ako subdodávateľ sám participoval. S predsedom vlády sa pozná z cirkevných kruhov a jeho firma ozvučila volebnú noc hnutia OĽANO.

Roman Mikulec obvinenia z klientelizmu odmietol. Prečo zmluvu za dva a pol milióna eur jeho rezort podpísal vysvetľoval nedostatkom materiálneho vybavenia.

Opozícia vyvíja snahu ministra z funkcie odvolať. Tá zrejme vyjde nazmar. Napriek tomu, že SaS ani hnutie Sme rodina zatiaľ minister nepresvedčil, od kauzy dávajú ruky preč.

Mikulec sa sám od seba odstúpiť nechystá a OĽANO za svojím nominantom zrejme stojí. Odstúpiť sa nechystá ani štátny tajomník rezortu zodpovedný za sekciu krízového riadenia. Vendelín Leitner priznal, že v čase, keď si rezort najímal na zvládnutie krízy súkromnú firmu, dovolenkoval na Mauríciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko