Na hlavný obsah

Kollár: Hypotéky si už niektorí ľudia nebudú môcť dovoliť

Preto je dôležitá výstavba nájomných bytov, tvrdí.

Kollár: Hypotéky si už niektorí ľudia nebudú môcť dovoliť
Na snímke predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Foto: TASR

Niektorí ľudia si už hypotéky nebudú môcť dovoliť. Preto potrebujeme schváliť návrhy potrebné na spustenie výstavby lacných nájomných bytov. V diskusii v TASR TV to povedal líder hnutia Sme rodina a predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár. Návrhy už sú v parlamente. 

„Ľudia si už nebudú môcť v takej miere brať hypotéky a toto je jediná záchrana, ako sa môžeme z tohto marazmu dostať,“ uviedol Kollár. Poukazuje na investora z Rakúska. Ten už dáva stanovisko, že do týchto bytov prinesie investíciu pol miliardy a okamžite začne stavať.

„Hlásia sa ďalší investori a garantujem vám, že keď to prejde parlamentom, ľudia sa k lacným nájomným bytom dostanú,“ tvrdí Kollár.

Čo sa týka dovozu ropy a plynu z Ruskej federácie, Kollár sa stotožňuje s postojom ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS).

Okamžité ukončenie obchodu s Ruskom nepodporí

Ten presadzuje, aby sa Slovensko spolu s celou Európskou úniou pokúsilo v horizonte piatich rokov diverzifikovať zdroje. Cestu okamžitého ukončenia obchodovania s Ruskom nepodporilo.

„Nebudem robiť populistické vyhlásenia s tým, že to potom nechám zaplatiť ľudí. Neviem si to ani predstaviť. Ale súhlasím s tým, aby sme sa pokúsili vo viacročnom horizonte urobiť diverzifikáciu a mať možnosť sa napojiť na iné zdroje,“ povedal Kollár.

Vláda podľa neho dokázala pre domácnosti na tri roky zastropovať cenu elektriny a na rok aj cenu plynu na výhodných úrovniach.

Ak by na koaličnú radu predložili návrh na zníženie DPH na plyn pre domácnosti, Sme rodina ho podľa Borisa Kollára podporí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika