Na hlavný obsah

Krajský súd potvrdil vinu exprimátora Trstenej

Proces sa tiahne už viac ako 10 rokov.

Krajský súd potvrdil vinu exprimátora Trstenej
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Príbeh exprimátora Trstenej a bývalého riaditeľa katastra v Tvrdošíne Juraja Bernaťáka má pokračovanie. Krajský súd v Žiline ho uznal za vinného. Proces trvá už viac ako 10 rokov.

Bernaťák v roku 2011 zadával svojej podriadenej pokyny na zavkladovanie pozemkov. Ona s ním nesúhlasila a zažalovala ho za vydieranie a zneužívanie právomocí verejného činiteľa. Okresný súd v Námestove v roku 2015 Bernaťáka oslobodil.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

O rok na to ho však ten istý senát v Námestove bez ďalšieho dokazovania uznal za vinného a Bernaťák putoval na štyri roky do väzenia. Príčinou odlišného verdiktu toho istého súdu bol zrejme iný prístup k dôkazom.

Vo väzení strávil dva a pol roka. Na slobodu sa dostal po rozhodnutí Ústavného súdu, ktorý vrátil proces na začiatok – na Okresný súd v Námestove. Ten mu nanovo vymeral trest v trvaní dva a pol roka.

Súdnu turistiku Juraja Bernaťáka nateraz ukončil Krajský súd v Žiline. Pred súd si sadol už ôsmykrát. Krajský súd ukončil 10 rokov trvajúci proces, na konci ktorého potvrdil vinu bývalého riaditeľa katastra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny