Na hlavný obsah

Primátor Hlohovca vyhlásil pre havarijný stav mosta mimoriadnu situáciu

Cez most neprejdú už ani chodci.

Primátor Hlohovca vyhlásil pre havarijný stav mosta mimoriadnu situáciu
Na snímke uzavretý most cez rieku Váh v Hlohovci. Foto: TASR

Primátor Hlohovca Miroslav Kollár vyhlásil od štvrtka (31. 3.) od 10.30 h pre havarijný stav a predčasnú uzáveru mosta ponad rieku Váh mimoriadnu situáciu na území mesta. Informoval o tom na tlačovej besede.

Mimoriadny stav umožní podľa neho vykonať záchranné práce silami a prostriedkami z celého územia. Taktiež požiadať o pomoc zložky integrovaného záchranného systému, štátne orgány o súčinnosť. Investor Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) zároveň môže skrátiť procesy verejného obstarávania pre tie subjekty, ktoré budú realizovať záchranné práce.

„Pomoc budeme potrebovať od Správy štátnych hmotných rezerv SR, Ozbrojených síl SR, rezortov vnútra, obrany, dopravy a ďalších,“ uviedol.

Lávka na železničnom moste je bezpečná

TTSK i mesto Hlohovec urýchlia všetky opatrenia, ktoré v rámci rekonštrukcie mosta plánovali k pripravovanej uzávere od 20. apríla.

„Niektoré sa podarí, niektoré sú ale naviazané na ten pôvodný termín. Robíme všetko pre to, aby sme dosahy zmiernili. Predstavuje to veľký zásah do života Hlohovca, ale prioritou je bezpečnosť, zdravie a ľudské životy,“ uviedol.

Dodal, že vďaka obnove, ktorá sa začala pred niekoľkými týždňami, sa o riziku zrútenia mosta aj vlastnou váhou dozvedeli včas.

Keďže sa uzavrel aj pre chodcov, jediným komunikačným kanálom, spájajúcim oba brehy Váhu, je lávka na železničnom moste.

„Vzhľadom na jej parametre tam nie je možné pustiť nekontrolovane chodcov, aby sa ľudia nestretali v protismere. Preto sme pristúpili k riadeniu ich pohybu mestskou políciou. Jej kapacity nepostačujú, preto budeme žiadať o pomoc ozbrojené sily,“ priblížil Kollár.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny