Na hlavný obsah

Kuleba vyzval vyjednávačov, aby na rokovaniach s Ruskom nič nepili ani nejedli

A, pokiaľ je to možné, ničoho sa nedotýkajte, odkázal im.

Kuleba vyzval vyjednávačov, aby na rokovaniach s Ruskom nič nepili ani nejedli
Na snímke šéf ukrajinskej diplomacie Dmytro Kuleba. Foto: TASR/AP

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba odporučil účastníkom akýchkoľvek rokovaní s Ruskom, aby počas nich nič „nejedli ani nepili“. Informovala o tom v utorok (29. 3.) spravodajská televízia Sky News.

Zároveň pripomenula, že ukrajinská a ruská delegácia sa v utorok stretnú v tureckom Istanbule na ďalšom kole mierových rokovaní.

„Odporúčam každému, kto ide rokovať s Ruskou federáciou, aby nič nejedol ani nepil. A, pokiaľ je to možné, ničoho sa nedotýkajte,“ uviedol Kuleba s tým, že toto odporúčanie má „z prvej ruky“.

Šéf ukrajinskej diplomacie však zároveň upozornil, že momentálne koluje „veľa príbehov typu, že niekto niekde niečo počul“, keďže teraz podľa neho každý baží „po novinkách, po senzáciách“.

Kuleba sa takto vyjadril po tom, ako denník Wall Street Journal (WSJ) v pondelok (28. 3.) informoval, že ruský oligarcha Roman Abramovič i viacerí ukrajinskí vyjednávači mali po rokovaniach z 3. marca príznaky ako pri otrave. Informáciu o Ambramovičovej otrave neskôr pre stanicu BBC potvrdila aj hovorkyňa tohto oligarchu.

Členovia ukrajinskej delegácie, ktorí sa na predmetných rokovaniach zúčastnili, neskôr naopak popreli správy, že by sa tam stali obeťou útoku chemickými zbraňami. Poradca ukrajinského prezidenta a hlavný vyjednávač Mychajlo Podoľak uviedol, že všetci členovia delegácie sa cítili dobre.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet