Na hlavný obsah

Lekárska komora žiada ľudí, aby dodržiavali opatrenia: Nápor na ambulancie pretrváva

Situáciu netreba podceňovať, prízvukuje SLK.

Lekárska komora žiada ľudí, aby dodržiavali opatrenia: Nápor na ambulancie pretrváva
Na ilustračnej snímke žena s rúškom. Foto: TASR

Pandémia koronavírusu sa ešte neskončila, preto treba byť aj naďalej zodpovedným, upozorňuje Slovenská lekárska komora (SLK), ktorá vyzýva občanov na dodržiavanie platných epidemických opatrení. Informovala o tom manažérka pre komunikáciu a médiá SLK Nancy Závodská.

Situáciu podľa komory netreba podceňovať a aj naďalej majú ľudia byť opatrní. V tejto súvislosti pripomína dôležitosť nosenia rúšok v interiéri a pri hromadných podujatiach.

„Nápor na ambulancie totiž pretrváva a ambulantný sektor je dlhodobo preťažený a krehký z viacerých aspektov,“ uviedla SLK.

Napriek postupnému zlepšovaniu epidemiologickej situácie je podľa komory potrebné využiť nadchádzajúce obdobie na prípravu na možné ďalšie vlny pandémie.

Počas pondelka odhalili laboratóriá z 19 417 vykonaných PCR testov 9 654 pozitívnych prípadov covidu. Pribudlo 29 úmrtí na covid, v nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 2 476 pacientov. V stredu 9. marca ich bolo 2 502. Informovalo o tom Národné centrum zdravotníckych informácií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko