Na hlavný obsah

Lengvarský sa stretne s riaditeľom VšZP

Poisťovňa sa zatiaľ s ambulantnými poskytovateľmi nedohodla.

Lengvarský sa stretne s riaditeľom VšZP
Na snímke minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO). Foto: TASR

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) oznámil, že sa v stredu (30. 3.) plánuje stretnúť s generálnym riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Richardom Strapkom.

Štátna poisťovňa sa zatiaľ nedohodla so Zväzom ambulantných poskytovateľov na podmienkach financovania zdravotnej starostlivosti.

Od 1. apríla tak budú lekári s poisťovňou v nezmluvnom vzťahu, pričom pacientom budú poskytovať len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Lengvarský tvrdí, že je „predpoklad, že tie zmluvy budú uzavreté.“

Matovič obhajuje zvýšenie základného imania VšZP

Rovnaký názor má aj minister financií Igor Matovič (OĽANO). „Takto pred týždňom neboli podpísané žiadne zmluvy, dnes všetky štátne nemocnice majú podpísané zmluvy s VšZP,“ vyhlásil.

Dodal, že „rokovania boli tvrdé.“ Podľa neho by však riaditelia štátnych nemocníc nepodpisovali zmluvy, ktoré sú nevýhodné. „Teraz sú na rade neštátne nemocnice,“ dodal.

Minister financií sa zároveň ohradil proti kritike, že štát sa rozhodol zvýšiť základné imanie VšZP. „Štát je vlastníkom VšZP. To isté môže urobiť aj majiteľ Dôvery aj majiteľ Unionu, oni rovnako môžu zvýšiť základné imanie svojich podnikov,“ tvrdí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko