Na hlavný obsah

Luhanskom na východe Ukrajine otriasol výbuch

Mal by horieť sklad paliva.

Luhanskom na východe Ukrajine otriasol výbuch
Foto: ČTK/ABACA

Východoukrajinským Luhanskom, ktorý sa nachádza na území ovládanom proruskými separatistami, otriasol v pondelok (7. 3.) ráno silný výbuch. Informuje o tom ruská agentúra Interfax s odvolaním sa na svojho spravodajcu a miestneho činiteľa. Ten tvrdí, že explóziu spôsobili ukrajinské ozbrojené sily, ktoré zasiahli skladisko nafty. Podľa agentúry TASS zatiaľ nie sú informácie o obetiach.

„Ukrajinské ozbrojené sily udreli na skladisko nafty v Luhansku,“ vyhlásil podľa ruskej tlačovej agentúry poradca vodcu separatistickej republiky Rodion Mirošnik, podľa ktorého sklad zasiahol „prílet niečoho ťažkého, možno (raketa) Točka-U“.

Zastúpenie samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LNR) pri Spoločnom kontrolnom a koordinačnom stredisku (JCCC) podľa Interfaxu tvrdí, že ukrajinské ozbrojené sily ostreľovali Luhansk z taktického raketového systému Točka-U. TASS píše, že horia palivové nádrže. Kyjev sa zatiaľ podľa dostupných informácií nevyjadril.

„V LNR pred niekoľkými minútami vybuchlo, podľa predbežných informácií, skladisko nafty. Uvádza sa, že bolo už niekoľko rokov pozastavené,“ citoval Unian informáciu telegramového kanála „Ukrajina teraz“. Podľa Unianu zatiaľ podrobnosti nie sú známe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet