Na hlavný obsah

Ľvov hlási tri mohutné explózie, obyvatelia sa majú ukryť do bezpečia

Platí letecký poplach.

Ľvov hlási tri mohutné explózie, obyvatelia sa majú ukryť do bezpečia
Na snímke stúpajúci dym po výbuchu v ukrajinskom Ľvove. Foto: ČTK/AP

Mesto Ľvov na západe Ukrajiny v sobotu (26. 3.) zasiahli dve rakety. Podľa gubernátora Ľvovskej oblasti Maksyma Kozyckého si ruský útok vyžiadal najmenej päť zranených.

Úder spôsobil rozsiahly požiar, na snímkach a záberoch z miesta sú vidieť mohutné oblaky čierneho dymu. Starosta Ľvova Andrij Sadovyj vyzval obyvateľov, aby sa ukryli do bezpečia.

Ľvov leží asi 80 kilometrov od hraníc s Poľskom, v 400 kilometrov vzdialenej Varšave v sobotu (26. 3.) rokuje americký prezident Joe Biden.

„Blízko Ľvova nastali tri mohutné explózie. Teraz je v platnosti letecký poplach, buďte pokojní a nájdite si úkryt,“ uviedol v prvom odkaze obyvateľom Kozyckyj. „Vo vnútri hraníc mesta sa odohrali dva raketové útoky,“ napísal neskôr na sociálnej sieti telegram.

Televízna stanica CNN, ktorá má v Ľvove svoj štáb, informovala, že v meste boli počuť sirény.

„Nevidíme žiadne údery v meste ako takom, ale na obzore za kopcom stúpa po troch silných explóziách dym,“ povedal divákom reportér John Berman.

Podľa radnice bol cieľom útoku zrejme vysielač. Spravodajkyňa stanice Sky News na twitteri napísala, že nad mestom prelietali stíhačky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet