Na hlavný obsah

Mestá na Spiši pomáhajú svojim partnerským mestám na Ukrajine

Posielajú peniaze i hygienické pomôcky.

Mestá na Spiši pomáhajú svojim partnerským mestám na Ukrajine
Ilustračná snímka Foto: RTVS

Pomoc Ukrajine zo Slovenska sa neustále rozširuje o nové spôsoby. Na Spiši sa samosprávy rozhodli pomáhať adresne svojim partnerským mestám na Ukrajine. Napríklad Spišská Nová Ves podáva pomocnú ruku družobnému mestu Ťačiv. Spišské Podhradie posiela peniaze i materiál do partnerského mesta Perečín.

„Zareagovali na našu ponuku a poprosili nás, dali presný súpis materiálu, ktoré im chýbajú. Sú to zdravotnícke materiály, potom sú tam požiadavky na požiarne obleky, požiarne hadice, centrály,“ povedal primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik (SNS).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

“To partnerské mesto balené vody potrebuje, lebo tam na Ukrajine sú vykúpené obchody. Potrebujú tiež hygienické veci, ako šampóny, plienky pre deti a balené trvanlivé potraviny,“ uviedol aktivista a pracovník Centra voľného času v Spišskej Novej Vsi Matej Farkalín.

Mesto Spišské Podhradie sa rozhodlo pomôcť partnerskému mestu Perečín. S ním má družbu 5 rokov. Aj tí poslali presný zoznam vecí, ktoré im akútne chýbajú.

„Prvé, čo bolo napísané, bola elektro centrála. Ja som volal s pánom primátorom, povedal, že to vie zakúpiť u nich v meste. Včera išiel prevod, 2 000 eur na mesto Perečín,“ priblížil Michal Kapusta (KDH).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny