Na hlavný obsah

Ministerstvo dopravy spúšťa veľkú schému pomoci pre autobusových prepravcov

Nárok na pomoc majú prepravcovia, ak im tržby klesli o viac ako 30 percent.

Ministerstvo dopravy spúšťa veľkú schému pomoci pre autobusových prepravcov
Na snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nom. Sme rodina). Foto: TASR

Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV SR) spustilo schémy pomoci pre prevádzkovateľov medzinárodnej pravidelnej autobusovej dopravy a prevádzkovateľov príležitostnej dopravy. K dispozícii sú im schéma „de minimis“„veľká“ schéma. Informoval riaditeľ odboru komunikácie MDV Ivan Rudolf.

Maximálna výška príspevku pri schéme „de minimis“ je súhrnne do 200 000 eur a oprávnené obdobie je od 1. septembra 2021 do 31. decembra 2021.

Prevádzkovatelia medzinárodnej pravidelnej autobusovej dopravy aj prevádzkovatelia príležitostnej dopravy majú nárok na pomoc, ak im tržby v porovnaní s referenčným obdobím klesli o viac ako 30 %. O príspevok sa dá požiadať do 31.3.2022.

Pomoc najmä pre veľké firmy

„Veľká schéma pomoci je novinkou, ktorá je určená najmä pre tých podnikateľov, ktorí doteraz nemohli čerpať pomoc. Hlavne teda pre veľké firmy nespĺňajúce podmienky zákona o podpore malých a stredných podnikov. Maximálna výška pomoci je jeden milión eur,“ povedal minister dopravy Andrej Doležal (nom. Sme rodina).

Základným kritériom pri „veľkej schéme“ je takisto pokles tržieb o viac ako 30 %, avšak tento pokles tržieb musí byť potvrdený audítorom. Žiadosti sa môžu podávať do 15.4.2022.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika