Na hlavný obsah

Futbal: MS 2022 spoznalo ďalších 7 účastníkov, tešia sa aj Poliaci

Sen Severného Macedónska skončil v Porte.

Futbal: MS 2022 spoznalo ďalších 7 účastníkov, tešia sa aj Poliaci
Futbalisti Senegalu sa tešia po góle do siete Egypta. Foto: TASR/AP

Majstrovstvá sveta vo futbale 2022 v Katare poznajú ďalších siedmich účastníkov. Z európskej kvalifikácie v utorok (29. 3.) postúpili Poľsko po výhre nad Švédskom 2:0 a Portugalsko po rovnakom výsledku proti Severnému Macedónsku.

Hráči Severného Macedónska, ktorí šokujúco vyradili majstrov Európy z Talianska, tak dosnívali svoj sen o historickom postupe na MS. Tam sa predstaví Ronaldova družina.

V africkej časti kvalifikácie nezaváhal aktuálny majster kontinentu Senegal, ktorý v repríze finále Afrického pohára národov zdolal Egypt po penaltách 2:0.

Na MS sa po prvý raz od roku 2006 nepredstaví Nigéria, ktorá doma remizovala s Ghanou 1:1, čo po výsledku 0:0 v Ghane znamenalo postup „čiernych hviezd“.

Šampionát bude aj bez Alžírska. Reprezentanti severoafrickej krajiny nezvládli domáci zápas proti Kamerunu, prehrali 1:2 a hoci v Kamerune vyhrali 1:0, do Kataru nepocestujú pre viac gólov Kamerunčanov na ihrisku súpera.

Naopak, Maroko si môže chystať letenky. V domácom prostredí zdolalo DR Kongo jednoznačne 4:1.

Pravidelnému účastníkovi MS z Tuniska na postup stačila domáca remíza s Mali 0:0, keďže vonku Tunisania vyhrali 1:0.

Voľných je ešte 5 miesteniek, šampionát sa bude konať po prvý raz v zimnom termíne, a to od 21. novembra do 18. decembra v Katare.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport