Na hlavný obsah

Muži z Ukrajiny utekajú nelegálne, jeden sa ukryl medzi hračky

Veľa mužov sa však vrátilo bojovať.

Desaťtisíce Ukrajincov ušli pred vojnou cez slovenské hranice legálne, stovka nelegálne. Išlo pritom len o mužov. Celkovo počty utekajúcich cez ukrajinsko-slovenské hraničné priechody opäť klesajú.

Skupina mužov z Ukrajiny sa pokúšala pred narukovaním utiecť cez zelenú hranicu. Ukrajinskí hraničiari mali aj raritnejšie pokusy o útek.

Napríklad muža, ktorý sa v osobnom aute ukryl medzi hračky. Ukrajinskí novinári odhadujú, že za úplatok ušlo z krajiny asi 1 000 bojaschopných mužov. Oveľa viac chlapov sa ale na Ukrajinu vrátilo bojovať.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Celkovo sa od začiatku otvorenej ozbrojenej agresie na Ukrajinu vrátilo asi 355 000 našich krajanov,“ uviedla štátna hraničná služba Ukrajiny.

Od začiatku vypuknutia konfliktu zaznamenala hraničná polícia na slovenských hraniciach zatiaľ 62 pokusov nelegálne utiecť z Ukrajiny. Išlo len o mužov.

„Zadržali sme spolu 134 osôb, išlo o 129 Ukrajincov. Jeden muž bol zo Sýrie a 4 z Turecka,“ uviedla hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Slovensko – ukrajinské hranice sú pritom strážené ešte precíznejšie než zvyčajne, policajtom asistujú desiatky vojakov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko