Na hlavný obsah

Na jeseň doviedol Šeriff Tiraspoľ k víťazstvu nad Realom Madrid, teraz narukoval do armády

Futbalový tréner Jurij Vernidub išiel brániť Ukrajinu.

Ukrajinský futbalový tréner Jurij Vernidub opustil realizačný tím moldavského majstra Šeriff Tiraspoľ. Päťdesiatšesťročný bývalý futbalista narukoval do armády, aby bránil vlasť po ruskej invázii.

Vernidub priviedol 28. septembra minulého roku debutanta v hlavnej fáze Ligy majstrov k senzačnému triumfu v Madride nad 13-násobným európskym šampiónom Realom (2:1). V skupinovej fáze si moldavský klub zahral aj proti ukrajinskému Šachtaru Doneck a talianskemu Interu Miláno.

https://twitter.com/lilygrutcher/status/1499759659418370049

Po odvete baráže o osemfinále Európskej ligy UEFA v Brage 24. februára, v ktorej Šeriff vypadol v penaltovom rozstrele, mu do Portugalska zavolal syn a informoval ho o invázii.

„Zavolal mi o pol piatej ráno a povedal mi, že nás napadli Rusi. Vedel som, že sa musím vrátiť na Ukrajinu a bojovať,“ povedal kouč v rozhovore pre BBC, podľa ktorej už teraz absolvoval ako bývalý vojak krátky výcvik a je pripravený bojovať so zbraňou v ruke.

Vernidub okrem ukrajinských klubov ako obranca pôsobil aj v Nemecku a Rusku, kariéru profesionálneho hráča ukončil v Zenite Petrohrad, za ktorý v 83 zápasoch strelil dva góly. Informovala agentúra AFP.
      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport