Na hlavný obsah

Na Slovensku stúpol záujem o zbrane a strelnice. Ľudia kupujú muníciu aj nepriestrelné vesty

Strelivo je v obchodoch takmer vypredané.

Na Slovensku stúpol záujem o zbrane a zbrojné pasy. Strelnice registrujú nováčikov, v obchodoch si ľudia viac kupujú muníciu aj nepriestrelné vesty.
Vojenský výstroj si u nás kupujú aj Ukrajinci.

Strelivo je v obchodoch takmer vypredané a nakupovať zbrane chodí v posledných dňoch čoraz viac ľudí. V prípade núdze sa zásobujú aj ďalším vojenským sortimentom.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Slováci každý deň kupujú strelivo. Majú zvýšený záujem o nepriestrelné vesty, nejaké kresadlá, tabletky na úpravu vody, variče, liehové tablety na prežitie v prírode,“ vymenúva Martin Šuťák, majiteľ Army shopu v Košiciach.

Zvýšený záujem je aj o strelnice. Ľudia si robia zbrojné preukazy a učia sa strieľať, v prípade že by sa vojna začala aj na Slovensku.

„Zvyknú chodiť aj páry či rodiny s dospievajúcimi deťmi. Denne sme mali okolo 10 – 15 ľudí teraz sa zvýšila štatistika na 10 – 25 ľudí denne,“ hovorí Dušan Hudy, majiteľ strelnice v Košiciach.

Policajné prezídium potvrdilo, že tento mesiac má počet vydaných zbrojných preukazov mierne stúpajúci trend.

„Čo môže byť spôsobené rôznymi okolnosťami ako napríklad uvoľňovanie protipandemických opatrení alebo novelou zákona, ktorá rozšírila okruh evidovaných zbraní,“ uviedla polícia v stanovisku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko