Na hlavný obsah

NBÚ zablokoval web Hlavných správ, identifikoval škodlivú aktivitu

Tento inštitút zaviedla novela kybernetického zákona.

NBÚ zablokoval web Hlavných správ, identifikoval škodlivú aktivitu
Na snímke tabuľa s nápisom na budove, v ktorej sídli Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) na Budatínskej ulici v Bratislave. Foto: TASR

Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) zablokoval web Hlavných správ. Na stránke identifikovali škodlivú aktivitu podľa zákona o kybernetickej bezpečnosti, uviedol hovorca Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Peter Habara.

„NBÚ rozhodol v zmysle zákona o kybernetickej bezpečnosti na základe dodaných a vyhodnotených podkladov od bezpečnostných zložiek štátu,“ povedal Habara.

Hlavné správy už v stredu (2. 3.) ráno upozorňovali čitateľov, že NBÚ pravdepodobne počas dňa vydá príkazy na ich vypnutie.

Čo je škodlivý obsah?

Za škodlivý obsah sa považuje programový prostriedok alebo údaj, ktorý zapríčiňuje alebo môže zapríčiniť kybernetický bezpečnostný incident.

Škodlivou aktivitou sa rozumie akákoľvek činnosť, ktorá zapríčiňuje alebo môže zapríčiniť kybernetický bezpečnostný incident, podvodnú činnosť, odcudzenie osobných údajov alebo citlivých údajov, závažné dezinformácie a iné formy hybridných hrozieb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko