Na hlavný obsah

Nepokoje na Korzike si vyžiadali najmenej 27 zranených

Demonštranti útočili na policajtov.

Nepokoje na Korzike si vyžiadali najmenej 27 zranených
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/AP

Na francúzskom ostrove Korzika v Stredozemnom mori prepukli v stredu (9. 3.) večer vo viacerých mestách nepokoje. V Bastii na severe ostrova sa zranilo 23 policajtov, najmenej traja demonštranti a jeden fotoreportér, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

V Bastii zaútočili demonštranti na policajtov v budove mestskej prefektúry zápalnými fľašami. V Ajacciu, hlavnom meste ostrova, protestujúci rovnako útočili na policajtov zápalnými fľašami a kameňmi. Zápalná fľaša zasiahla tiež justičný palác. Polícia proti demonštrantom použila slzotvorný plyn a zábleskové granáty.

Protesty na Korzike prepukli na začiatku marca, keď nacionalistického aktivistu Yvana Colonnu, ktorý si odpykáva trest za vraždu prefekta Clauda Erignaca v roku 1998, násilne napadol spoluväzeň. Odvtedy je šesťdesiatjedenročný Colonna v kóme.

Colonna si trest odpykával vo väzení v Arles na juhu Francúzska. Protestujúci obviňujú francúzske úrady, že Colonnu napriek jeho žiadostiam nepreviezli do väznice na Korzike.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet