Na hlavný obsah

Nevzdali to. Ukrajinskí hokejisti chcú aj napriek vojne hrať na majstrovstvách sveta

Pripravujú sa v Miškolci.

Nevzdali to. Ukrajinskí hokejisti chcú aj napriek vojne hrať na majstrovstvách sveta
Na snímke ukrajinskí hokejisti tešiaci sa z gólu na MS I. B divízie v roku 2019. Foto: IIHF.com

Ukrajinskí hokejisti sa nevzdali účasti na turnaji Majstrovstiev sveta 2022 I. B divízie organizovanom v poľskom meste Tychy, hoci ruská agresia proti ich krajine vážne brzdí ich prípravu. Tím trénera Vadyma Šachrajčuka začal v utorok (22. 3.) trénovať v maďarskom meste Miškolc. Informuje o tom poľský portál hokej.net.

Ukrajinci zatiaľ nie sú v plnej sile. Súčasný tím majú posilniť hráči zahraničných klubov, ktorí ešte hrajú v play-off.

Hokejisti, ktorých povolali do národného tímu, sa postupne pripájajú k svojim kolegom na tréningoch. V piatok (25. 3.) sa v Miškovci objavili napríklad útočník Viktor Andruščenko a brankár Serhij Pysarenko.

Povolali aj veterána

Prvý menovaný, Viktor Andruščenko, sa po mnohých rokoch vracia do národného tímu Ukrajiny, v ktorom sa predtým objavil na majstrovstvách sveta v mládežníckych kategóriách.

Neskôr tento hráč Sokolu Kyjev obliekal dres bieloruskej reprezentácie, keďže má aj občianstvo tohto štátu. Na majstrovstvách sveta sa však nikdy nepredstavil, a tak teraz, vo veku 35 rokov, môže mať príležitosť debutovať za ukrajinský národný tím na oficiálnom podujatí v seniorskej kategórii.

Hokejisti Ukrajiny sa už skôr v marci vyjadrili k ruskej invázii do svojej vlasti. Svojich ruských kolegov vo videu vyzvali, aby nemlčali. „Budúcnosť vašej krajiny závisí aj od vás,“ povedali podľa poľského portálu hokej.net.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport