Na hlavný obsah

Od 11. marca sa neobjavil na verejnosti. Šojgu je príliš zaneprázdnený, tvrdí Peskov

Podľa hovorcu reaguje NATO na "vojenskú operáciu" hystericky.

Od 11. marca sa neobjavil na verejnosti. Šojgu je príliš zaneprázdnený, tvrdí Peskov
Na snímke vpravo ruský minister obrany Sergej Šojgu. Foto: TASR/AP

Minister obrany Sergej Šojgu, ktorý sa už takmer dva týždne neukázal na verejnosti, je v súčasnosti príliš zaneprázdnený na to, aby sa objavoval v médiách. Vyhlásil to vo štvrtok (24. 3.) hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Informoval o tom The Guardian.

Po upozornení ruských a ukrajinských médií na zmiznutie ministra z verejného života sa vo štvrtok (24. 3.) v ruských štátnych médiách prvýkrát po 12 dňoch objavili čerstvé zábery Sergeja Šojgua, uviedla agentúra Reuters.

Podľa Peskova je Šojgu v súčasnosti príliš zaneprázdnený úlohami týkajúcimi sa ruskej „vojenskej operácie“ na Ukrajine.

Abramovič ako súčasť rokovaní

Peskov okrem toho potvrdil, že ruský oligarcha Roman Abramovič, na ktorého Európska únia i Británia uvalili sankcie, bol prítomný na začiatku ukrajinsko-ruských mierových rokovaní.

„V začiatočnom štádiu bol súčasťou rozhovorov aj Abramovič. V súčasnosti sa však rokovania uskutočňujú medzi dvoma tímami – ruským a ukrajinským,“ spresnil Peskov.

Hovorca Kremľa zároveň vyhlásil, že väčšina členských štátov Severoatlantickej aliancie je náchylná vnímať udalosti na Ukrajine „hystericky a neadekvátne“.

Vyhostenie diplomatov

Peskov okrem toho novinárom povedal, že stredajšie vyhostenie amerických diplomatov z Ruska bolo odvetným a vynúteným krokom. Išlo o reakciu na krok Washingtonu. Ten koncom februára pre špionážne aktivity vyhostil 12 ruských diplomatov pôsobiacich pri OSN v New Yorku.

Podľa hovorcu Kremľa prestane Moskva vyhosťovať amerických diplomatov vtedy, keď prestane Washington vyhosťovať ruských.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet