Na hlavný obsah

Osamelí rodičia pociťujú zdražovanie viac, prídu im balíčky pomoci

Posiela im ich aj organizácia Jeden rodič.

Zdražovanie výrazne pocítia aj osamelí rodičia. Osamelý rodič totiž vychováva dieťa sám a aj preto je často v zložitej finančnej situácii. Rodiny v núdzi teraz potrebujú najmä potravinové balíčky. Posiela im ich aj organizácia Jeden rodič. Systémové riešenia však stále v krajine nie sú.

Pani Alena vychováva sedemnásťročného syna sama, a preto pociťuje zdražovanie oveľa viac. Nákup potravín jej mesačne odkrojí z rozpočtu asi sto eur. Pomoc vo forme potravinových balíčkov dostane 120 rodín v núdzi.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Nemusia si platiť tie veci, ktoré dostanú, a môžu si odložiť buď na nejaké iné potraviny, alebo napríklad aj na to vzdelávanie detí, alebo na voľný čas,“ hovorí matka Alena.

„Nám za posledný mesiac enormne stúpli požiadavky zo strany rodičov ohľadne potravín, nakoľko potraviny v niektorých odvetviach išli až o 40 percent hore,“ priblížila Eva Marková, zakladateľka neziskovej organizácie Jeden rodič.

Organizácia pravidelne posiela balíčky pomoci osamelým rodičom. Väčšina je od sponzorov, časť priniesli aj dobrovoľníci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko