Na hlavný obsah

Polícia zadržala Štefana Agha, cestujúci si ho všimol vo vlaku

Občan skontaktoval políciu.

Polícia zadržala Štefana Agha, cestujúci si ho všimol vo vlaku
Na snímke Štefan Agh. Foto: TASR

Polícia zadržala Štefana Agha, ktorého odsúdili v kauze falšovania televíznych zmeniek na 13 rokov väzenia. Rozsudok nadobudol právoplatnosť minulý týždeň. Agha následne vyzvali na nástup do výkonu trestu. „Agh to však neurobil,“ pripomenul hovorca polície Michal Slivka.

„Slovenskú políciu kontaktoval vnímavý občan, ktorý spozoroval vo vlakovom vozni muža, ktorý mu pripomínal hľadaného Agha. Pre potreby maximálnej istoty vyhotovil fotografie a video. Na základe toho mala slovenská polícia istotu, že ide naozaj o odsúdeného muža,“ uviedol Slivka.

Problémom bol Európsky zatykač

Ešte počas trvania cesty vlakom policajti z prezidiálneho cieľového pátrania požiadali partnerský útvar národnej jednotky cieľového pátrania Polície ČR o súčinnosť v pátraní.

„Akýkoľvek okamžitý zásah českej polície bol znemožnený faktom, že v danom čase nebol ešte zo strany súdu vydaný ani európsky, ani medzinárodný zatýkací rozkaz. Na túto skutočnosť promptne reagoval príslušný súd, ktorý následne Európsky zatykač vydal,“ vysvetlil Slivka.

Agha zadržala polícia 30. marca 2022 v skorých ranných hodinách v Prahe 4.  O jeho vydaní na Slovensko rozhodnú české orgány.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko