Na hlavný obsah

Prezidentka podporila dodávku vojenského materiálu na Ukrajinu

Zbrane chránia ukrajinské životy, tvrdí.

Prezidentka podporila dodávku vojenského materiálu na Ukrajinu
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: RTVS

Prezidentka Zuzana Čaputová podporila zásobovanie Ukrajiny vojenským materiálom a technikou. Podľa nej slúži na ochranu životov ľudí a vlasti pred agresiou, ktorú nariadil ruský prezident Vladimir Putin. Napísala to v sobotu (12. 3.) na sociálnej sieti.

„Technika a vojenský materiál, ktorý Ukrajina dostáva, nie je použitý na inom území a neslúži na napadnutie inej krajiny. Zbraňami a muníciou chránia Ukrajinci životy svojich civilných obyvateľov pred ostreľovaním zo zeme aj bombardovaním zo vzduchu,“ uviedla prezidentka.

Chápe, že niektorí kritizujú dodávky zbraní na Ukrajinu, no ich zastavenie by podľa nej neviedlo k mieru ani k pokoju zbraní, ale k ovládnutiu Ukrajiny Ruskom.

„Takáto situácia nie je v záujme Slovenska. Naším záujmom je nemať za suseda niekoho, kto nevie, kde končia jeho hranice. Niekoho, kto je schopný zabíjať civilistov v susednej krajine. Naším bytostným záujmom je mať na východnej hranici stabilného suseda, ktorý si ctí európske hodnoty a mierové spolužitie medzi národmi,“ zdôraznila prezidentka.

Podľa nej je povinnosťou pomáhať Ukrajine akýmikoľvek prostriedkami, kým Putin vojnu neukončí. Avšak nesmie sa tým ohroziť bezpečnosť Slovenska a zapojenie sa do konfliktu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko