Na hlavný obsah

Pri ostreľovaní Kyjeva zasiahli aj nákupné centrum, zomreli šiesti ľudia

Po veľkej explózii nasledovala séria malých.

Pri ostreľovaní Kyjeva zasiahli aj nákupné centrum, zomreli šiesti ľudia
Zásah hasičov po výbuchu v nákupnom centre v Kyjeve. Foto: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Ruské ostreľovanie Podiľskej štvrte v severozápadnej časti Kyjeva si v nedeľu (20. 3.) večer vyžiadalo najmenej šesť obetí a zranenia jednej ďalšej osoby, píše AFP. Ukrajinská Štátna služba pre mimoriadne udalosti predtým informovala o štyroch obetiach, starosta Kyjeva Vitalij Kličko o jednej.

Hasiči likvidovali požiar, ktorý spôsobilo ostreľovanie v miestnom obchodnom centre Retroville. Na parkovisku centra začali horieť automobily, plamene zachvátili aj dve poschodia budovy.

Kličko oznámil, že vo štvrti bolo počuť niekoľko výbuchov. Okrem nákupného centra podľa neho zasiahli aj niekoľko domov.

Miesto uzavreli vojaci

Pohotovostná služba oznámila, že „nepriateľské ostreľovanie“ spôsobilo požiar na viacerých poschodiach nákupného centra v Podiľskom obvode na severozápade mesta, pričom horelo aj viacero vozidiel.

Zverejnila tiež zábery z bezpečnostnej kamery, ktoré zachytili veľkú explóziu, po ktorej nasledovala séria menších výbuchov.

Hasiči tiež vytiahli z trosiek najmenej jedného muža pokrytého prachom, vyplýva z ďalšieho videa zverejneného pohotovostnými službami.

Miesto uzavreli vojaci, ktorí novinárom povedali, aby odišli ďalej, a varovali ich pred nebezpečenstvom nevybuchnutej munície.

Obyvatelia bytového domu, na ktorom výbuch rozbil okná, podľa AFP uviedli, že neďaleko nákupného centra stál niekoľko dní mobilný raketomet.

Portál Ukrajinska pravda napísal, že ukrajinský systém protivzdušnej obrany zostrelil raketu vypálenú nepriateľom. Moskva od začiatku invázie, ktorú začala 24. februára, tvrdí, že na civilné ciele neútočí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet