Na hlavný obsah

Pri streľbe v Prešove mal policajt zastreliť svojho kolegu a utiecť z miesta činu

Polícia ho už zadržala.

Pri streľbe v Prešove mal policajt zastreliť svojho kolegu a utiecť z miesta činu
Na ilustračnej snímke policajné auto. Foto: RTVS

V pondelok (14. 3.) podvečer došlo v Prešove k streľbe, pri ktorej zomrela jedna osoba. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove na sociálnej sieti.

Polícii sa už podarilo podozrivú osobu zadržať. Bližšie informácie však v tomto štádiu vyšetrovania nie je možné poskytnúť, vysvetlila polícia.

Pri incidente mal policajt zastreliť svojho kolegu. K streľbe malo dôjsť pri čerpacej stanici, predchádzať jej mala výmena názorov. Strelec mal z miesta činu ujsť v policajnom aute.

Z dvoch zdrojov má RTVS potvrdené, že by to mal byť syn prešovskej primátorky Andrey Turčanovej.

Podľa najnovších informácií prípad rieši úrad inšpekčnej služby. „Vzhľadom na závažnosť prípadu a počiatočnú fázu vyšetrovania nie je možné poskytnúť žiadne iné informácie,“ informovali z tlačového odboru ministerstva vnútra.

Podľa medializovaných informácií kolegovia informovali nadriadených o potenciálnom nebezpečenstve, tí však nereagovali. „Ak sa potvrdí, že priamy nadriadený nezohľadnil tie informácie, ktoré naznačovali, že ten policajt by mohol skratovo konať, tak určite bude vyvodená nejaká zodpovednosť, ale zatiaľ také informácie nemáme. Jedno zlyhanie nemôže znamenať, že systém je zlý, musíme sa na to pozrieť do detailov,“ uviedol policajný prezident Štefan Hamran.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny